Möt månadens volontär, chauffören Kerstin

kerstin.jpg

Juli månads volontär är Kerstin, en positiv volontärchaufför i Göteborg som sprider mycket energi och som är engagerad i flera volontäruppdrag.

Vad gör du till vardags?

Jag är numera pensionär men arbetar som nämndeman i tingsrätten och förutom volontärarbetet för Äldrekontaktär jag också engagerad  inom Göteborgs kommun som Flyktingguide/språkvän. När jag inte jobbar umgås jag med familj och vänner och sommartid är jag ofta i min lilla stuga i Askim utanför Göteborg.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag är intresserad av samhällsfrågor och politik men även kultur (teater, musik, film m.m.). Jag är en positiv person och har mycket energi.

Hur kommer det sig att du är volontär för Äldrekontakt?

Min mamma (som blev 96) dog för tre år sedan och då ville jag göra en insats och samtidigt få möjlighet att umgås med äldre människor.

Hur länge har du varit volontär?

Jag var med från starten i Göteborg för 1,5 år sedan.

Vad var ditt första intryck av Äldrekontakt?

Jag hittade Äldrekontakt på nätet och kände att det kunde passa mig. Eftersom jag har bil och tycker om att köra bil valde jag uppdraget som chaufför.

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Jag tycker att det är ett utmärkt koncept att ge de äldre som bor i samma stadsdel en möjlighet att ses under trevliga former vilket kan få en fortsättning när man lär känna varandra och kanske hittar gemensamma intressen och aktiviteter.

Vad är ditt favoritfika?

Eftersom jag själv inte bakar så ofta uppskattar jag allt hembakat vi har blivit bjudna på. Favoriten är annars en god ostsmörgås till kaffet.

Varför skulle du rekommendera andra att bli volontär?

Att veta att man gör en insats samtidigt som man har trevligt.