Månadens volontär i maj: Carola Larsson

Möt Carola Larsson gruppledare i Malmö. Hon är en social person som är nyfiken på livet och som blir varm i hjärtat av att vara en del av Äldrekontakt. Och vi blir varma i hjärtat av allt du gör för oss. Stort Tack!

carola.png

Vad jobbar du med till vardags?

Marknadskoordinator på Honda. Jag jobbar bland annat med gräsklippare, utombordsmotorer, elverk och robotgräsklippare.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Social, öppen för nya intryck och upplevelser. Nyfiken på livet.

Hur kommer det sig att du är volontär för Äldrekontakt?

Jag tycker att det är så hemskt att veta att det finns gamla människor som sitter ensamma och inte har någon att prata och dela sina upplevelser med. De gamla har gjort så mycket för oss yngre, vi borde ta till vara och uppskatta deras kunskap och vänskap mycket bättre.

Hur länge har du varit volontär?

Sedan november 2015 då gruppen jag är gruppledare för startades upp.

Vad var ditt första intryck av Äldrekontakt?

När jag gick in på hemsidan blev jag glatt överraskad över de många sätt man kan engagera sig på. Chaufför, Värd/Värdinna, Gruppledare osv.

Vad gillar du mest med Äldrekontakts koncept?

Ja, det är ju själva grundidén såklart. Men också att det är väldigt fritt för volontärerna att göra lite grand som man vill inom de ramar som finns. Ha olika teman på fikorna till exempel.

Har du något roligt minne att berätta från någon fika?

När två damer för några månader frågade om vi inte kunde få in ”mer killar” i gruppen. Jag frågade om de menade fler manliga volontärer eller gäster. De syftade på det senare. Härligt med flirt på gamla da´r.

Vad är det bästa med att vara volontär för Äldrekontakt?

Att man får så mycket tillbaka från gästerna och de andra volontärerna. Ett fantastiskt utbyte av erfarenheter och livskunskap. Jag blir varm i hjärtat av att vara en del av Äldrekontakt. Att ge tid och omtanke, men också att få tillbaka av samma gåva. Alla volontärer i min grupp är superhärliga och mycket engagerade. Hembakat och fint dukat hos värdarna och chaufförerna gör ett jättefint jobb de också. Vi är en fin grupp tycker jag.

Vad är ditt favoritfika?

Sällskapet är absolut viktigast. Vad gäller kakor, så bakade min farmor fantastiska kakor, ett hantverk ända ut i fingertopparna. På hennes kafferep fanns ofta sju sorters kakor, som traditionen bjuder. Jag minns framför allt finska pinnar med massor av smör. Och te till. Aldrig kaffe, så vuxen har jag inte blivit än.

carola.png