Månadens volontär i oktober: Rebecka Olsson

Rebecka Olsson är chaufför i en av Malmögrupperna och här får ni lära känna henne lite bättre. Tack för att du ställer upp och ser till att våra gäster kommer fram tryggt till fikaträffarna. Stort grattis till månadens volontär!

Rebecka Olsson.jpg

Vad jobbar du med till vardags?

Jag jobbar som redovisningsekonom. 

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Oj vad svårt! Glad, omtänksam, och strukturerad.  

Hur kom det sig att du anmälde dig som volontär? Och hur länge har du varit volontär för Äldrekontakt?

Jag har varit volontär i 1 år. Tanken har funnits hos mig länge, men i samband med att jag såg en dokumentär på SVT om seniorer började jag att leta jag efter organisationer och hittade Äldrekontakt. 

Minns du vad du fick för intryck av Äldrekontakt när du kom i kontakt med oss?

Det kändes som en seriös organisation som är inriktad på att ge en bra service till seniorer, med tanke på den bakgrundskontroll man gör på sina volontärer och all den information som finns på hemsidan.  

Varför valde du att göra något för just äldre?

Jag har ett väldigt starkt band till min mormor som bor långt ifrån mig, så jag ville försöka hjälpa någon annans mormor eller farmor. Om jag kan bidra till att någon inte längre känner sig ensam och får kontakt med andra i samma situation som de kan knyta an till, bara genom att hjälpa till med skjuts till en träff, så är det inte mycket att fundera över!